police_kola_vecher_dazd.jpg

Полицаи от участък „Изток“ в Пазарджик установиха извършител на дързък грабеж спрямо възрастна жена. Престъплението е извършено около 02 часа на 13 януари. Неизвестен прескочил оградата на къща в областния град и проникнал в жилището на 71-годишната му обитателка. Той заплашил жената с нож, нанесъл и множество удари с ръце по цялото тяло. Така с побой и заплахи среднощният нападател принудил жертвата си да му даде сумата от 660 лева. След извършения грабеж той напуснал къщата и се укрил.

Възрастната жена е подала сигнал в полицията и извършителят е задържан – той попаднал в полицейския капан. На улица в Пазарджик екипи на участък „Изток“ и дежурни автопатрули го засекли и задържали. Полицаите открили и иззели ножа, с който е извършил нападението над възрастната жертва, както и други вещи свързващи го с престъплението.

Автор на дръзкото престъпление е 27-годишен мъж с адресна регистрация в гр. Кричим. Оказало се, че той е криминално проявен и осъждан, в това число и с присъда „лишаване от свобода“. Разследването било допълнително затруднено от факта, че той не пребивавал на адресната си регистрация, водел скитнически начин на живот и се подвизавал на различни места в областта.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Loading...