gerb20230123.jpg

“ГЕРБ направи всичко възможно да има правителство”

ГЕРБ е единствената политическа партия, която положи усилия за съставяне на кабинет, която внесе предложение за неговия състав и показа, че е готова на диалог с останалите политически формации. Това заявиха на пресконференция в Пазарджик днес депутатите от ГЕРБ Екатерина Захариева, Димитър Гечев, Стефан Мирев и областният координатор Найден Шопов.

„За съжаление, този парламент ще приключи работата си съвсем скоро, независимо че положихме усилия да се състави кабинет. Още от първата седмица нашият лидер г-н Бойко Борисов предложи различни варианти и чрез посредници, които да направят контакт между партиите, и чрез лидерска среща. Бяхме единствената партия, която внесе състав на кабинет. Проф. Габровски внесе състав на кабинет от опитни хора, които не бяха тясно партийни кадри и бяхме готови да носим отговорност да изведем държавата от тежката политическа криза. Не сме отказали и среща с нито една от следващите партии. Много пъти подадохме сигнал, че сме готови на диалог. Внесохме поредица от закони, близо 40 вече минаха и на второ четене и които са с ясна социална насоченост”. Това заяви Екатерина Захариева. Тя посочи, че благодарение на ГЕРБ бизнесът продължава да бъде компенсиран за високите цени на тока.

„Хората за пореден път ни подреждат така и ни казват „искаме да се коалирате” и не случайно ГЕРБ не поставя разделителни линии. Да, ние не харесваме политиката на Продължаваме Промяната, но уважаваме техните избиратели, затова ги поканихме, протегнахме ръка към всички. Хората ни показват, че искат да намерим начин да работим заедно”, допълни още Екатерина Захариева. Тя критикува Продължаваме Промяната и за политиката им по цените на горивата и електроенергията, за Плана за възстановяване и устойчивост, за спиране на проектите за саниране, за липсата на инфраструктурни проекти и спрени ремонти на пътища. Пазарджик е един от потърпевшите региони със Западния околовръстен път и ремонта на още няколко важни пътни отсечки между общините.

„През последните две години сме в период на безвремие на нищоправенето – пропадна Западния околовръстен път, пропаднаха много ремонти на пътища и притеснително е, че кметовете заявяват, че вече не могат да разчитат на държавата”, посочи народният представител Стефан Мирев. Колегата му Димитър Гечев посочи, че за изминалите две години са загубени стабилността и предвидимостта и дори и малкото позитивни новини са региона са били заложени още от управлението на ГЕРБ.

Областният координатор Найден Шопов акцентира върху предстоящия вот и върху факта, че понякога 4, 5 или 6 гласа в парламента могат да обърнат политиката.

Екатерина Захариева говори и за необходимостта от ясна геополитическа ориентация на страната ни и за това, че три партии – ГЕРБ, Демократична България и ДПС отстояват такава ориентация.
Loading...