voley_kupa220123.jpg

"Финал като за световно! Хебър обърна Дея спорт от 0:2 и грабна Купата на България", "Епична драма! Хебър обърна Дея спорт и триумфира с Купата на България", "Хебър завоюва четвърта Купа на България след чудодеен обрат над Дея", "Пълна драма – Хебър обърна Дея спорт и отново грабна волейболната Купа", "Пазарджик отново празнува, Хебър защити Купата на България по волейбол", са само част от заглавията след невероятния финал в зала "Васил Левски" на Money+ Купа България.

Спортните коментатори не пестят суперлативи за последната среща на турнира, чийто домакин бе Пазарджик. Отчита се важността на фактора "публика", отново изпълнила залата, и безрезервно подкрепила своя отбор и в трудните, и в победните моменти на мача, завършил драматично 3:2 (15:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12).

По този начин Хебър защити трофея си от миналата година и спечели общо за четвърти път в историята си Купата на страната.

"Тази публика заслужава много! Това е най-сладкият ми трофей", споделя опитният посрещач Мартин Симеонов, който е в отбора на Хебър от началото в елита, и на когото се приписва основен принос за обрата в срещата след влизането му, дало импулс за въздигането на тима.

"Показахме, че можем да излезем от трудна ситуация. Искам да поздравя играчите за начина, по който реагираха в мача и изиграха срещата с разум. В първите два гейма нещата не ни се получаваха по желания начин. Дея Спорт беше по-добър в първите две части и заслужено стигна до аванс. След това променихме някои неща в играта си, смених и част от изпълнителите и за радост след това играта ни потръгна", коментира треньорът на Хебър Камило Плачи.

"Благодаря на феновете и всички, които бяха в залата. Тези моменти не се купуват с пари. Това е нещо, което доставя емоционално удоволствие не бих могъл да го сравня с друго.
Аз си пожелавам, ако мога да играя до 45 години. Бих го направил заради самата тръпка да побеждаваш, да си на върха, това е нещо невероятно. Искам да го изпитам още много пъти!
Ние сме отбор, винаги съм го казвал. В Хебър не съществува такова нещо, отборът да е от шест човека. Даже не е от 14 човека, защото има още много хора, които застават зад нас, те са в сянка. А те допринасят изключително много за нашите успехи. Да се чувстваме добре и да сме здрави – това са хората, които са в организацията на клуба. Също така медицинският щаб, който наистина прави чудеса. Всички са страхотни. Много малко хора вярваха, че аз ще се върна след два месеца, след като имах извадено рамо. Това не е лека контузия. Но аз се върнах се и играх пълноценно! И към много щастлив от този факт. Тук в Пазарджик всички сме един много голям тим, което е големия плюс. Това е тайната на успеха. Изключително съм щастлив, че съм част от този клуб", споделя в специално интервю за BGvolleyball.com централният блокировач на тима Николай Николов, който се завърна наскоро след двумесечно отсъствие заради травма и бе сред основните фигури по пътя към успеха.
Loading...