odmvr800.jpg

Четирима извършители на кражби са установени от полицаите в РУ-Пазарджик през изминалото денонощие, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.


През октомври миналата година в полицейското управление в Пазарджик била депозирана жалба от 35-годишна жена от областния град. Тя съобщила, че от къщата и в село Динката проникнали апаши и отмъкнали дрехи, завивки, кухненска посуда и различни вещи от бита. С разследването на случая се заели служители от полицейския участък в Лесичово, който обслужва селото. В рамките на проведеното близо тримесечно разследване органите на реда установили, че автори на посегателството са три деца на възраст между 9 и 17 години, всичките от село Динката. Част от откраднатите вещи са открити и върнати обратно на собственичката им. Работата по случая продължава от инспектор „детска педагогическа стая“ съвместно със социални работници.

В началото на декември крадец задигнал мобилен телефон, който бил оставен за зареждане от собственика му в хипермаркет в областния град. След получаване на сигнала за случилото се работа по случая започнали служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Така органите на реда стигнали до самоличността на извършителя, който се оказал 47-годишен пазарджиклия. Спрямо него се води досъдебно производство.

 

 

 
Loading...