pozarna_Sarnica_2.jpg

Изградено е и ново хале на противопожарния автомобил

В  гр.Сърница бяха открити пункт за обслужване на граждани за издаване на български лични документи и оборудвано хале за новия противопожарен автомобил на доброволното формирование в родопската община. На церемонията присъстваха областния управител на област Пазарджик Трендафил Величков, заместник-директорът на ГДПБЗН и директор на Дирекция „Оперативни дейности” старши комисар Красимир Шотаров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, кметът на Община Сърница Неби Бозов,  началникът на РУ-Велинград главен инспектор Стоян Кюпов. Сред присъстващите бяха още представители на местната власт в Сърница, началникът на местния участък старши инспектор Борис Бориков и Стилиян Хараланов от Управителния съвет на Доброволните формирования в Република България.

По инициатива на ръководството на ОДМВР-Пазарджик и с подкрепата на общината в лицето на кмета Неби Бозов е изграден и оборудван пункта за прием на граждани, които имат необходимост да им бъдат издадени документи за самоличност. Неговото обособяване е съществено улеснение за живеещите в общинския център и населените места в общината – селата Побит камък, Медени поляни и Селище. До този момент на жителите на района се налагаше да пътуват близо 50 километра до РУ-Велинград, където да получат тази административна услуга.    

Редом с това общината в Сърница е изградила модерно и функционално хале, в което ще се помещава дарения преди време от Швейцария противопожарен автомобил.

На церемонията гостите дадоха за пример Сърница и работата по изграждане на модерно, добре оборудвано и обучено доброволно формирование, което е готово при необходимост да се включи в различни аварийно-спасителни и пожарогасителни дейности.  Кметът Неби Бозов благодари на представителите на регионалната и централна държавна власт за помощта и съдействието при реализирането на двата обекта, които са от огромно значение за жителите на най-младата община в областта.


pozarna_Sarnica_5.jpg
pozarna_Sarnica_3.jpg


Loading...