ru_pe6t1.jpg

Служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик установиха извършител на телефонна измама.

Полицейските екипи започнали работа след сигнал от 66-годишна жителка на Пещера. На 20 януари домашният телефон на жената позвънил. От там се обадил мъж, който се представил за неин близък и поискал помощ под формата на парична сума. Тя щяла да бъде използвана от него, за да получи важни и ценни документи, след което парите щели да и бъдат върнати. Жената се доверила и предала на непознат мъж, който дошъл пред жилището и сумата от 3100 лева. В замяна той и оставил запечатан плик с „важни документи“, които в последствие се оказали празни тетрадки.

В резултат на усърдна и целенасочена работа криминалистите от РУ-Пещера и колегите им от ОДМВР-Пазарджик стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 35-годишен мъж от Каспичан. Той е задържан в ареста на РУ-Пещера, а спрямо него се води досъдебно производство.

 

 

 

 
Loading...