trendafil_velichkov20220906.jpg

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за организиране и провеждане на насрочените на 02 април 2023 г. избори за народни представители в 13-ти МИР – Пазарджик, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков издаде заповед, с която насрочи консултации между политическите партии и коалиции.

Консултациите ще се проведат на 5 февруари 2023 г. /неделя/, от 14,00 часа, в Приемна зала на Областна администрация Пазарджик, ет. 1. Те са публични и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции – Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“,Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“,Коалиция„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ и Коалиция „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях следва да представят до 13,30 часа на 05 февруари 2023 (неделя) в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповедта на Областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.
Loading...