patroni_makarov.jpg

Служители от „Контрол над общоопасните средства“ при РУ-Велинград съвместно полицаи от участъка в Ракитово са извършили проверки в жилища на ловци на територията на гр. Ракитово. В дома на 44-годишен мъж от родопския град униформените открили 95 боеприпаса за ловна карабина без той да има надлежно разрешение за това. При инспекцията на жилището на неговия 65-годишен баща органите на реда открили още незаконно съхранявани 111 малокалибрени патрона. Освен това, в разрез с изискванията на закона, бащата съхранявал в къщата си законно притежаваната ловна карабина на своя син.

Извършена е и проверка в жилището на 40-годишен ракитовец. Установено било, че оръжието на мъжа се пренася от друг негов съгражданин без да има разрешение за това.

Оръжията и боеприпасите открити по време на проверките са иззети. По случаите са образувани две досъдебни производства и още толкова преписки. Проверките ще продължат и на територията на останалите населени места обслужвани от РУ-Велинград и участъка в Ракитово.
Loading...