gerb_sds_pi20230226.jpg

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за 13 МИР в РИК-Пазарджик. Водач на листата за пореден път ще бъде Екатерина Захариева. На регистрацията присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, който е втори в листата, а също общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Йордан Кожухаров, областният координатор на МГЕРБ Борис Владов, представителят на СДС Малина Консулова-Златева, както и други от кандидатите за народни представители.

В регистрираната пълна листа място намират познати и изтъкнати лица от партията на общинско и областно ниво, както и представители на гражданската квота - всеки от тях с доказана експертиза и опит. Листата е частично обновена спрямо предния път с 3 нови лица. Шест са жените, а десет са мъжете, сред кандидатите шестима юристи, трима икономисти, представител на медицинското съсловие, предприемачи, педагози, експерт по транспорт, ще бъдат сред кандидатите за народни представители.

След регистрацията областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов сподели пред медиите, че очаква за пореден път ГЕРБ-СДС да получи най-голяма подкрепа в областта и в страната, защото Коалицията доказа, че желае да бъде сформирано редовно правителство, което да започне да решава проблемите на хората.

Малина Консулова-Златева от СДС каза, че за пореден път ГЕРБ-СДС ще водят позитивна и конструктивна кампания, както и че ГЕРБ-СДС се е утвърдила вече като работеща коалиция. Златева изтъкна и че ГЕРБ-СДС е политическата сила в дясно, която най-ясно води проевропейската насоченост на България.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Йордан Кожухаров допълни: „Всички видяхме несигурната политическа обстановка и работата на последното редовно правителство до къде доведе България - до галопираща инфлация и несигурност.” Кожухаров подчерта, че е сигурен в това, че ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила, защото Коалицията е доказала, че знае как да управлява в кризи и как да решава проблемите на хората.

 

Ето и пълния списък с кандидатите за народни представители от коалиция

ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик:

 

 1. Екатерина Захариева - юрист
 2. Найден Шопов - икономист
 3. Димитър Гечев - икономист
 4. Стефан Мирев - юрист
 5. Йордан Кожухаров - адвокат
 6. Дафинка Семерджиева - адвокат, гражданска квота
 7. Валентина Кайтазова - педагог, гражданска квота
 8. Лозана Василева - доктор по икономика
 9. Борис Владов - юрист
 10. Илиян Траянов - д.м. - лекар
 11. Малина Консулова-Златева - адвокат
 12. Гергана Сеферинкина - ръководител транспорт, гражданска квота
 13. Димитър Хаджидимитров - учител, гражданска квота
 14. Асен Янков - предприемач, гражданска квота
 15. Мариан Мурджев - строителен предприемач
 16. Христо Павлов - предприемачLoading...