pokana_dg.jpg

За десети път ДГ „Калина Малина“ организира състезанието „Аз обичам България“, съобщиха от детското заведение. То е посветено на 145-ата годишнина от Освобождението на България и 45-ата годишнина от откриването на ДГ „Калина Малина“. Композиторът Хайгашод Агасян ще бъде специален гост и член на журито, което ще оценява децата от четвъртите подготвителни групи „Златна рибка“, „Смехорани“ и „Слънчице“.

Покани са отправени към ръководството на Община Пазарджик и Регионалния инспекторат по образованието, към директори, партньори и медии.
Над 90 деца ще се състезават в четири кръга: „Моята родина“, „Моят роден град“, „Народни будители и герои“ и „Народни творци и фолклор“.
По време на състезанието бъдещите първокласници ще изпълнят четири нови песни по музика на Хайгашод Агасян, които ще бъдат включени в следващия му албум: „Съдба“, „Заветът на Аспарух“, „Молитва за България“ и „Децата на България“. Предвидено е участниците в състезанието да покажат и танцови умения, като трябва да изиграят Право хоро, Ръченица и Мъжко хоро.
Между отделните кръгове те ще изпълнят „Оттук започва България“, „Песен за Пазарджик“ и песента, посветена на Апостола на свободата Васил Левски – „Кажи ми, горо“. Децата с огромно желание се подготвят за състезанието, а за всички участници е предвидена награда.
С редица инициативи ще бъде отбелязана от децата и учителите юбилейната 45-ата година от откриването на ДГ „Калина Малина“, още повече, че през тази година се навършват 125 години от рождението на любимата писателка, която е и патрон на детската градина.
Всички дейности от началото на годината са посветени на различни видове изкуства.
Като финална изява за завършването на подготвителните групи и отбелязване на юбилея на ДГ „Калина Малина“ е предвиден голям концерт-спектакъл в ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик.

 

 

 
Loading...