polise_spo1.jpg

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция, припомнят от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик . Тя е осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, осигуряването на пътната безопасност.


В акцията взеха участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В хода на полицейските действия са проверени 892 човека, 739 моторни превозни средства, 10 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 27 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 52 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. За установени престъпления са образувани 13 досъдебни производства по общия ред и 2 бързи производства, като в тази връзка са задържани 10 лица за срок от 24 часа. Съставени са 71 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.
Установени са извършителите на 7 кражби, в това число и домови, две обсебвания, а трима са задържани за притежаване на наркотици.


polise_spo2.jpg
police_jandarm.jpg


Loading...