beto2023a.jpg

Португалската футболна звезда Бето пристигна в Пазарджик по покана на Асоциация "Докосни дъгата", Община Пазарджик и "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува", за да участва в поредица от инициативи и събития.

Бившият национален вратар на Португалия и носител на трофея на Лига Европа с тима на Севиля бе специален гост на тържественото честване на Трети март и 145-годишнината от Освобождението на България.

Beto2023 550

След мероприятието на площад „Константин Величков” Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го наричат - Бето, и кметът на Пазарджик Тодор Попов бяха в парк-остров „Свобода”, където преди половин година стартира реализацията на мащабния международен проект "Градината на света”. Градоначалникът разказа на световноизвестния бивш футболен страж повече за идеята това да се превърне в най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Бето прие с огромно удоволствие поканата да бъде посланик на „Градината на света” в Европа, да разказва за нея и да бъде активен участник в нейното популяризиране. Освен това, той лично ще засади растение в ”Градината на света” и така ще бъде завинаги свързан с нея, като за целта направи и символична копка на отреденото за целта място.

Beto2023

„Това е една прекрасна инициатива. Бих казал, че е една от най-прекрасните инициативи от община в света, която изобщо съм виждал. И когато напусна България, ще разкажа на всички какво се случва в Пазарджик и страната ви”, сподели развълнуваният Бето.

Програмата на Бето в Пазарджик продължи с посещение на стадион „Георги Бенковски” и среща с ръководството на футболния Хебър. Португалската футболна звезда и старши треньорът на клуба Владимир Манчев поговориха приятелски за случващото се в българския и световен футбол, след което Бето бе изненадан със специален подарък от кмета Тодор Попов, треньорите и играчите - фланелка на Хебър с номер 1 и неговото име.

На 4 март в зала "Маестро Георги Атанасов" Бето се срещна с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него.


beto2023.jpg


Loading...