glavulgarstoy_proekt.jpg

На 7 март официално ще бъде открит Завод за предварително напрегнати стоманобетонни конструкции на “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД край Пазарджик. Строителните дейности по реализирането на обекта стартираха на 02.08.2022г и само за седем месеца беше построен, оборудван и въведен в експлоатация. Инвестицията е в размер на 12 милиона лева.

Кметът на община Пазарджик г-н Тодор Попов ще присъства на официална церемония  по откриване на Завод за предварително напрегнати стоманобетонни конструкции на “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД, съобщиха от Общината.

Стоманобетоновите елементи, произведени в завода, са подходящи за строителството на индустриални, логистични, обществени и търговски обекти. Сградите, изпълнени от такива елементи, са конкурентни на всяка подобна конструкция от стомана в показателите пожароустойчивост, големина на подпорните разстояния, устойчивост на сеизмични въздействия, дълготрайност, срок за изпълнение и цена.

Заводът разполага със собствен напълно автоматизиран бетонов възел с техника на EUROMECC с капацитет на производство от 43м3/час.

В завода се помещава модерна лаборатория за извършване на  ежедневен контрол, необходим за високото качество на продукцията, което е основен приоритет на компанията.

Технологичното оборудване е от кофражни системи, произведени от водещия производител Progress Group и тяхното европейско подразделение Tecnocom SPA, Италия. Оборудването е разположено по оптимален начин на площ от 4 600 кв.м и това гарантира максимална производителност на единица площ.

Дейността на “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД обхваща целия процес по проучване и проектиране, производство, доставка и монтаж на сглобяемите стоманобетонови елементи и ограждащи фасадни панели, покривен пакет и изолации.

Капацитетът на завода е от 80 хил. до 140 хил. кв.м застроена площ годишно, предлагайки с разнообразни схеми за рамковата конструкция.
Loading...