amfetamini_marihuana20220114.jpg

 10 досъдебни производства и преписки са образувани пред изминалото денонощие. 8 лица са задържани в ареста за срок от 24 часа, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Това е резултатът от проведени полицейски операции на територията на всички районни управления в региона. Те са насочени към противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, битовата престъпност и безопасността на движение по пътищата.

 Снощи екипи от РУ-Велинград са извършили проверка в жилище, обитавано от 31-годишен велинградчанин. Вътре полицаите открили 7 полиетиленови плика и 10 топчета съдържащи суха зелена листна маса. При направените полеви наркотестове съдържанието реагирало положително на марихуана, като количеството на откритата дрога е малко над 411 грама. Намерени са още три пликчета с общо 1,8 грама кокаин, парични суми в лева, евро, щатски долари и британски паунди на обща стойност от около 5000 лева. В хода на разследването е установено, че мъжът се е занимавал с разпространение на наркотични високорискови вещества.

 Малко преди полунощ служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик са извършили претърсване в къща, намираща се в пазарджишкото село Алеко Константиново. Жилището било обитавано от 19-годишен мъж от същото село. Вътре са открити 26 броя полиетиленови топчета съдържащи глави и съцветия, които също се оказали марихуана с общо тегло от около 152 грама.

 Автопатрул на РУ-Панагюрище засякъл пред входа на болнично заведение 25-годишен мъж от севлиевското село Аганово. Последвала проверка, при която униформените открили таблетки в стъклено шише и друго пълно с безцветна течност. Направените полеви наркотестове реагирали положително на опиати. Веществата били предадени доброволно от мъжа. Работата по изясняване на случая продължава.

 Извършител на взломна кражба е установен от криминалисти при РУ-Пазарджик. В началото на март в необитаема къща, намираща се в пазарджишкото село Пищигово проникнал апаш. Възползвайки се от отсъствието на собствениците на постройката той отмъкнал два телевизора. В резултат на проведените оперативно-издирвателни дейности скоро била установена самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 39-годишен мъж от същото село.

 Четири бързи производства са образувани спрямо водачи на автомобили. Двама от тях били зад волана под въздействието на наркотици, а други двама управлявали нерегистрирани коли.
Loading...