tsvetelina_spiridonova20230314a.jpg

Председателят на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков отличи с почетен плакет Хуманитарна мисия „Доброто е сила“ изпълнителния директор на лечебни заведения „Хигия” д-р Цветелина Спиридонова. Отличието ѝ бе връчено днес от г-н Стелиян Хараланов, член на Управителният съвет на организацията.

„Позволете ми да изкажем нашата благодарност и признателност за активната ви благотворителна дейност в подкрепа на пострадалите от унищожителното земетресение на 6 февруари 2023 г. на територията на Република Турция и Сирия. Благодарим за Вашата подкрепа към хората, попаднали в беда, за които всеки жест на помощ и акт на солидарност са опора и надежда за оцеляване. Благодарим Ви, че сте такива големи човеци“, каза г-н Хараланов.

Церемонията по награждаването уважиха с присъствие и представители на социална група „Добро сърце – Пазарджик“, Съюза на българските спасители, Аварийно спасяване – гр. Пловдив, сдружение “Планинско спасяване“, конна база „Шарков“.

„Благодаря Ви от все сърце. Доброто е сила. А не междуличностни борби. Това е изначалната битка между сатанинското и Доброто, и тя, на практика, е в основата на всички религии. Светът съществува, защото тази борба се води. Най-хубавото е, че винаги има преход от лошото към Доброто. Защото може да е късно да поставиш ново начало, но от утре може да се промениш и напишеш чисто нов край. Няма само лоши и само добри“, каза с вълнение д-р Цветелина Спиридонова и цитира любимата си мисъл на Джак Оруел, че когато запазиш човешкото в себе си, дори това да ти носи беда, ти самият си вече победител. „Кампанията, която направихте само за броени дни, е дарила преди всичко надежда и вяра в доброто на хиляди хора в Турция и Сирия", допълни д-р Спиридонова.

Само за 2 седмици екипите от доброволци и социална група „Добро сърце“, с помощта на дарители, успяха да съберат, в централния за цяла България склад в Пазарджик, пет тира с хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

Tsvetelina Spiridonova20230314
Loading...