pp_db20230316a.jpg

Кандидатите за народни представители от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ се срещнаха с избиратели в Пазарджик.

„Изключително съм горд, че представлявам пазарджишки регион и за мен е чест да водя листата на „Продължаваме промяната“ и коалицията. Ние в Пазарджик сме горди хора, които имат достойнство“. Така започна представянето на листата на ПП-ДБ водачът ѝ в Пазарджик Ивайло Шотев.

"Тази кампания я водим под различно мото и това е, че няма спасител и всъщност, ако ние всички не си подадем ръка и не застанем рамо до рамо, няма как да се случат нещата Ако осъзнаем, че от всеки един от нас зависи, нещата ще станат, затова и мотото ни е „Има как“. Реално България 30 години е чакала някой да ни спаси, оказа се обаче, че през последните 30 години една малка група хора, добре организирани, успяват да вземат ресурса на всички и нашата задача е голямата група хора да станат добре организирани и да си върнем средствата от малката група хора". Това каза лидерът на ПП Кирил Петков, който сподели с присъстващите какво си е мислел по време на представяне на приоритетите на проектокабинета с министър-председател акад. Николай Денков. По думите му, докато акад. Денков е представял пред всички политиките на ПП страната да има малки и средни ферми, които да са силата на българското земеделие, така че да не внасяме яйца, мляко, сирене и месо, а да ги произвеждаме тук и всички други приоритети, зад които застанаха от „Продължаваме Промяната“, Кирил Петков е видял незаинтересованост в лицата на лидерите на останалите политически сили. В същото време пред очите му е стоял надписът с думите на Стефан Стамболов „Съединението прави силата“. „Замислих се дали е имал това предвид Стефан Стамболов и тогава разбрах, че следващата ни стъпка е: Съединението прави силата, но извън парламента, за да имаме Съединението прави силата вътре! Всичките тези партии са успявали през годините много добре като маркетингови кампании донякъде да купят, донякъде да излъжат, донякъде да продадат своите съобщения с една единствена цел, че част от публичния ресурс да отива за инвеститорите, които стоят зад тях. И затова казваме, че няма спасител. Всички българи трябва да осъзнаем, че отговорността ни е обща и всеки трябва да направи повече от това, което е направил досега. Това изисква време, риск, средства, има си цена, но за да променим нещо, не може да правим същото и да чакаме различен резултат. Затова нашата цел с всички тези срещи е да поговорим с вас и всеки да излезе от залата с идея какво може да направи повече от преди 4 месеца, така че първо съединението да прави силата извън парламента, така че да имаме в следващия парламент реален шанс да продължим това, което започнахме“. Кирил Петков подчерта, че реално при тях процесът на съединение вече е започнал, тъй като първоначално са били три партии, после с „Демократична България“ са станали шест, а със земеделците – 8, а към момента към тях са се присъединили и 77 граждански организации. „Всички те имат свой отделен казус, който искат да решат, но първо трябва да решим общия казус - да имаме нормално правосъдие, нормална държава, която не да краде хората, а да преразпределя по разумния начин и с това разбиране към нас се присъединяват все повече и повече хора“, подчерта Кирил Петков.
Като основна задача той постави правилното преразпределение на публичните средства.

Pp Db20230316c Kulenski
Петър Куленски, който е втори в листата, подчерта, че за пред хората от Пазарджик и региона стои едно сериозно предизвикателство - това е обезлюдяването. „19% от жителите на Пазарджик са напуснали в периода 2011-2021 г., което е почти двойно от средното за страната. Ние сме изправени пред предизвикателството да направим така, че младите хора да не напускат“, посочи Куленски.
Петя Ставрева от „Обединени земеделци“ заяви пред събралите се, че е дошъл моментът за обединение на силите. „Промяната в България е възможна, когато сме заедно“, каза Петя Ставрева.

Pp Db20230316b
В отговор на въпрос на Костадин Деянов от „Зелено движение-Пазарджик“, който поиска от кандидати-депутатите гаранция, че бюджетът за отбрана ще бъде минимум 2% от БВП, Кирил Петков посочи, че дроновете на американската армия са българско производство, продадени чрез много посредници. Трябва да помислим кое е приоритет за българската армия и да харчим пари за това, подчерта Кирил Петков. В отговор на въпрос за евентуална промяна в данъчното облагане Кирил Петков посочи, че постъпленията от ДДС през 2022 г. са 1 милиард 505 милиона лева, а през януари 2023 – 1 милиард 399 милиона лева – със 104 милиона лева по-малко при ръст на инфлацията и 17% ръст на БВП. „Нищо да не правиш, ти трябва да си вдигнал приходите от ДДС-то със 17%“ посочи Петков, а вместо това – минус 100 милиона лева. Това, което виждаме, е следното: НАП не си събира ДДС-то, най-вероятно същите стари играчи, които едно време са се измъквали,сега пак успяват да се измъкват, митниците си събират ДДС-то, но не си събират таксите. И министърът на финансите вижда, че НАП не си събира това, което трябва, и излиза с неща от преди една година – да подпалят ресторантьорите и превозвачите“, обясни Петков. Той посочи също, че фискалният резерв е огромен, а в същото време се стряскат хората, че няма достатъчно пари.
Никакво увеличение на данъците, но си ги събираме, без никакви чадъри над определи фирми!“. Така Кирил Петков заключи политиката на ПП-ДБ в сферата на финансите. Той обясни и как работи корупционният модел: „Чрез много ниски социални разходи се постига голям излишък в бюджета, който Министерски съвет с подписа на министър-председателя казва къде да отидат тези милиарди. Ние сменихме модела: вдигнахме пенсиите, вдигнахме заплатите на медицинските сестри и няма пари за фирмите, които си ги чакат“.
Тази безконтролна власт, която в момента продължава в България, се харесва на служебното правителство и на тях така им е удобно да управляват“, заяви Ивайло Шотев. Именно затова е важно хората да излязат и да гласуват, апелираха от ПП-ДБ.
Хората в залата, дошли за среща с кандидатите за народни представители, имаха възможност да задават всякакви въпроси и част от въпросите бяха свързани с престъпността и с отговорности от страна на местната власт. „Пътят на промяната минава не само през парламентарните, но и през местните избори. Ние ясно осъзнаваме, че макар и да искаме да е спринт, това е дълъг маратон и за да има истинска промяна в България, тази промяна трябва да мине и през месните избори“, заключи водачът на листата Ивайло Шотев.

Pp Db20230316
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Loading...