sad800.jpg

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем П.В., на 35 години, за това, че с цел имотна облага подпомогнал 54 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст – Престъплението е квалифицирано по чл. 281 ал. 2 т.1 пр.1 т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.


Вчера около 9 часа, на автомагистрала „Тракия, на 67-я километър, в района на Пазарджик, полицейски патрул спрял за проверка товарен автомобил /микробус/, марка „Мерцедес“, управляван от обвиняемия, който е български гражданин. Колата се движела в посока към София. При извършената проверка било установено, че в товарната част на микробуса пътували 54 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Сред тях имало и двe момчета, ненавършили 16 години.
На място са започнали процесуално-следствени действия. Уведомен е бил дежурен прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. Установено е, че чужденците били качени в автомобила в района на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до София, а оттам да продължат за Сърбия. Автомобилът е собственост на П.В. и е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Обвиняемият П.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

 

 
Loading...