kon.jpg

Шестима извършители на кражби са установени от полицаите в областта през уикенда. От тях четирима са малолетни, а най-възрастният е на 77 години, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

През февруари в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 58-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. Пред полицаите жената заявила, че неизвестни са отмъкнали девет гълъба от породата „Фенерлия“ , които били отглеждани в частен имот.  При извършеното почти едномесечно разследване служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автори на кражбата са 4 тийнейджъри на възраст между 8 и 12 години, всичките от същото село. Спрямо тях се води преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

 В събота в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на кон от района на ракитовското село Дорково. Екипи от полицейския участък в Ракитово предприели необходимите действия и подпомогнати от жалбоподателя бързо установили самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 49-годишен ракитовец. Животното е открито на адреса на апаша и предадено доброволно от него.

Вчера в района на кооперативния пазар във Велинград била извършена кражба на мъжки портфейл, собственост на 49-годишен велинградчанин. В него мъжът държал сумата от 320 лева и лични документи. Крадецът е 77-годишен жител на столицата. По случая е образувано бързо производство.   

Двама са пияните водачи, засечени пред уикенда. Един от тях е предизвикал пътно транспортно произшествие. В събота вечерта на улица в село Сарая станала катастрофа. 53-годишен жител на селото седнал след почерпка зад волана на „Фиат“ и потеглил. Той загубил управление над возилото и то се спряло в масивната врата на негов съселянин. Пристигайки на мястото екип на сектор „Пътна полиция“ тествал шофьора с дрегер, като уредът отчел 2.03 промила. Той не е задържан, защото бил хоспитализиран в МБАЛ-Пазарджик с наранявания от пътния инцидент.

На улица в Панагюрище автопатрул при управлението в средногорския град спрял за проверка товарно „Ивеко“. 43-годишният водач от Панагюрище бил тестван с дрегер, при което се установило, че мъжът е зад волана с 1.37 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа, а прямо него се води бързо производство.
Loading...