judo_shampion23.jpg

Джудистите на СК“Кодокан“ постигнаха най-високия връх като спечелиха шампионската титла по джудо за мъже. На проведеното в неделя Държавно отборно първенство за 2023г по джудо за мъже пазарджишките състезатели показаха отлична подготовка, желание за победа, вложиха много сила и амбиция и резултатът не закъсня – СК“Кодокан“ е шампионът на България.

Състезанието се проведе в столичната зала „Локомотив“ при оспорвана конкуренция от 23 отбора от цялата страна. Джудистите на „Кодокан“ преодоляха в първия кръг отбора на „Топалов“ с 6 на 1 победи , във втория кръг ЦСКА София с 7 на 0. Така „Кодокан“ успя да си спечели правото да отиде на полуфинал. В оспорвани битки джудистите ни се наложиха над отбора на “Шун джудо клуб” с 5 на 2 победи и получи правото да се състезава за купата. На финала след драматични обрати пазарджишките джудисти да се наложиха с 4 на 3 срещу ЦСКА. Решаващата победа за „Кодокан“ беше на Стилян Гушков, ученик в Спортното училище, който победи своя съперник в категория до 66 кг.

За шампионската титла „Кодокан“ се състезаваха още: в кат. до 60 кг Георги Дамянов, Иван Вакарелски, кат. 66 кг Стилян Гушков, Андрей Ганчев, в кат. 73 кг - Мариян Палев, Стефан Ъшък, в кат. 81 кг - Емил Въчев, Христо Георгиев, в кат. 90 кг - Любомир Станоев, Димитър Спасов, кат. 100Кг - Борислав Владов и в тежка категория (+100кг) - Ангел Славков, Димитър Куртаков.


Изключително сме горди с постижението на нашите спортисти, споделиха след състезанието треньорите на „Кодокан“ Виден Василев и Величко Серев. За президента на клуба Георги Георгиев удовлетворението е двойно, защото той е и директор на Спортното училище, където джудистите на „Кодокан“ учат.

 

 
Loading...