tp2023_bta.jpg

По традиция на Първа пролет кметът на Пазарджик Тодор Попов дава отговор на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат. Днес на пресконференция в БТА, отговорът, който даде пред журналистите, беше: „Да“.

„След анализа, който направихме с моя екип и след моето лично решение за това дали да продължим, краткият и ясен отговор е: Да, аз ще се кандидатирам отново за кмет на Община Пазарджик, като начинът е този, който е бил и досега – като независим кандидат, защото, от години повтарям, най-важната подкрепа е подкрепата на местната общност. За мен е важно да продължим този устойчив път на нашата община“. Това заяви Тодор Попов и обяви приоритетите, за които ще работят той е екипът му.

„През тези години ние успявахме, защото надграждахме, имахме ясен план и цел какво искахме да постигнем през тези години и заедно с всички наши партньори, с целия екип и с подкрепата на голяма част от жителите на нашата община ние успяхме да надграждаме. Това, което ни отличава от останалите е, че мислим и планираме дългосрочно, никога не съм се ограничавал в мандати. Вече неколкократно съм заявявал предстоящите ни цели. След като вече има добра инфраструктура, зони за отдих и за спорт, с модерни депа, сепариращи и компостиращи инсталации, предстоят и още важни инфраструктурни неща, които да се направят и градът ни ще добие завършен вид. Но целта, която искаме да гоним, е хората да получават по-високи възнаграждения и всички ние да усетим тази промяна. Това ще стане чрез привличането на нови инвеститори, развитието на пазара на труда и конкуренцията. Има ли конкуренция, заплатите растат и това се видя през последните няколко години. Ние вървим в правилната посока“, каза Тодор Попов.

Като приоритетни за него остават развитието на инфраструктурата, поддръжката на тротоари, улици и междублокови пространства. Важен приоритет остава и Западният околовръстен път. Образование, култура и спорта ще останат приоритетни области. Спортните и културни проекти ще продължат да бъдат надграждани. Не на последно място кметът постави и стимулирането на младите семейства и на младите хора въобще, за да може те да остават в Пазарджик, да работят и живеят тук, да създават семейства и да отглеждат децата си.

Една от важните задачи е Пазарджик да е иновативен, да е „смарт“ или „клевър“ град (б.ред. от англ. smart, clever – умен). Това е наименованието на проект, който цели разработването на система, която ще обхване цялата информация за всички системи като осветление, сметосъбиране, работа на светофарите, паркингите и т.н. Системата ще предоставя информация за анализ и за по-добро управление.

Тодор Попов планира и в Пазарджик да бъдат разкрити два института – по роботика и по медицина. Това са отделни проекти, по които вече се работи, сподели Тодор Попов. „Искам Пазарджик да е първият град с един или два такива центъра за високи технологии. Искам в Пазарджик да сме първи във всичко! Аз в годините съм показал, че каквото сме казали, това е ставало, затова имам самочувствието и  претенцията да го споделя с нашите съграждани и отново да ги помоля да ми гласуват доверие. Аз ясно знам къде искам да стигнем!“. Това каза Тодор Попов и обяви, че в следващите месеци заедно с екипа си ще детайлизират работата по всички проекти, които са започнали и които са определени за приоритетни.

„Има области в които Община Пазарджик я сочат за пример, но искам да сме пример във всичко“, заяви още Тодор Попов. За предстоящата кампания той каза, че ще е позитивна и че очаква отново да е на принципа „Всички срещу Тодор Попов“. „Най-точният синоним на управлението е отговорност – не за себе си, не толкова за екипа, а за всички жители на общината“, коментира още Попов.
Loading...