marihuana_oranzerii.jpg

Окръжна прокуратура–Пазарджик привлече като обвиняем И.П., на 32 г., за това, че  на 21.03.2023 г., в апартамент в гр. Пазарджик и в къща в с. Калугерово, обл. Пазарджик, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана - суха листна маса от глави и съцветия и сурова листна маса от глави и съцветия – общо 13 килограма 265 грама –  престъпление по чл. 353а, ал. 1 пр.4 вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

И.П. е привлечен като обвиняем и за това, че в апартамента в гр. Пазарджик и в две къщи в с. Калугерово, обл. Пазарджик, е засял и отглеждал в нарушение на разпоредбите близо 200 растения от рода на конопа. Установено е, че и на трите места били обособени оранжерии, пригодени за отглеждането на марихуана. Съоръженията били оборудвани с осветление със специални лампи, вентилация, система за контрол на влажността, прибори за отглеждане и разсаждане, няколко модерни сушилни и др., като всички те са иззети.   

Обвиняемият И.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура–Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Loading...