pukanki2.jpg

В Световния ден на театъра - 27 март, Младежки театър „Приятели“ представя новия си премиерен спектакъл „Пуканки“ на Бен Елтън. Проектът е реализиран  в колаборация с театралната група към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Раковски и другата пазарджишка театрална школа -  Театрална къща „Пластилин“.

Спектакълът се явява и празнична кулминация, с която Младежки театър „Приятели“ ще отбележи  20-ия си сезон.

Театралната студия е наследник на актьорските школи в Младежки дом, водени от именити днес режисьори и актьори, чието начало е поставено през далечната 1971 година със самото създаване на институцията. През 2003 година актьорът Александър Братоев поема щафетата от Гита Деянова. Участващите младежи по онова време избират името на трупата -  Младежки театър „Приятели“. 

В репертоара на „Приятелите“ тази година са  постановките „Кога побеждава любовта?“ в две части, обхващащи пиесите „Мечка“ и „Предложение“ на А. П. Чехов“ и детският спектакъл „Приказка за феи“ на Теодора Стамболска с авторската музика на Дияна Влъчкова. До края на сезона предстои и премиера по фрагменти от текстове на Джани Родари.

 


pukanki.jpg


Loading...