tp20230327_aksakov.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се отзова на поканата на ПГ „Иван Сергеевич Аксаков“ и се включи в инициативата за Деня на европейските автори. Той избра да прочете пред учениците разказът „Нещо от Коко“ на пазарджишкият писател и преподавател Илия Михайлов.

„Важно е да се чете, но много е важно и какво се чете. Вие сте поколение на тъчскрийна, но въпреки това книгата е незаменима“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов започна срещата си с възпитаници на гимназията. Той ги поздрави за поредното им участие в събитието „Евроскола“, за успешното представяне на младите посланици в Страсбург и доброто партньорство на училището с Община Пазарджик.
Кметът представи пред учениците автора, чието произведение е избрал да чете, а след разказа дебатираха не само по творбата „Нещо от Коко“ и въобще за четенето като възможност за саморазвитие, а и за предизвикателствата и отговорностите пред тях.

В края на срещата Тодор Попов връчи сертификати за участие в програмата „Евроскола“ на Европейския парламент на всички посланици от гимназията.


tp20230327_chete.jpg
tp20230327.jpg


Loading...