argentina1.jpg

Аржентина ще се включи в мащабния проект на Община Пазарджик „Градина на света”. Това стана ясно по време на посещението в Пазарджик на Н. Пр. Алфредо Атанасоф, посланик на Република Аржентина в България. Кметът Тодор Попов представи пред посланик Атанасоф проекта и получи поздравления за идеята и уверение, че Аржентина ще участва в проекта.

„Пазарджик е сред градовете с много зеленина, имаме 6 големи парка и искаме да има още повече зеленина. Затова разработихме проекта „Градина на света”. Градината започнахме да изграждаме в източната част на парк върху остров, образуван между двата ръкава на река Марица. Изследвали сме почвата, а тя в делтата на реката се оказа много плодородна и подходяща за различни видове растения. Над 80 държави ще могат да се включат в „Градина на света”. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов започна представянето на проекта пред Н. Пр. Алфредо Атанасоф.

„Впечатлени сме от проекта, той е изключително интересен”, каза посланик Атанасоф. Кметът на Пазарджик представи подробно двата етапа от реализацията на проекта – първият, с растителност от държави със сходен на България климат и вторият – с растителност от по-топли държави, за което ще бъде изграден стъклен купол, а в него освен растения ще има и екзотични декоративни птици. Ще бъде издаден и алманах със страните и техните растения  - цветя и дървета, които са представени в „Градина на света” в Пазарджик.

 


argentina2.jpg
argentina3.jpg
argentina4.jpg


Loading...