ndsv2023s.jpg

Кандидати за народни представители от НДСВ се срещнаха с бизнеса на Пазарджик

Партия НДСВ предлага устойчив икономически растеж и справяне със социалния стрес. Това каза при представянето на кандидатите за народни представители за 13-ти Пазарджишки избирателен район водачът на листата Тодор Тодоров, доктор по икономика. Заедно със свои колеги той беше на посещение в машиностроителното предприятие РАИС, където с представители на Сдружението на частните предприемачи и работодатели дискутираха проблемите на бизнеса.

„Всичките ни проблеми започват от образованието и от там трябва да започне решението им, заяви инж. Нишан Бъздигян, управител на РАИС.

„Ще се съглася с Вас, защото добрите даскали, са в периферните училища. Децата ги обожават, но това са децата от техния клас, те нямат трибуна. Децата ни не знаят отговора на въпроса кой е спечелил Шипка? - Трета опълченска дружина. На каква цена? – На цената на 65 % убити. Как са били въоръжени? – С шаспо. Какво е това? – Най-лошата пушка, трофейна, от френско-пруската война. Естествено, че ще я дадат на българчетата - след три изстрела магазинът ѝ трябва да изстине, затова боят с нож на българския пехотинец става приоритетен. Кой е разказал така на българския четвъртокласник, че да го знае. И трябва да се спре практиката на 2-3-5 учебника по даден предмет. Каква алтернатива може да има нещо, което е фундаментът на нацията?! Ако Паисий е събудил народа от будна кома, каква алтернатива на това може да има?! Паисий е фундаментът ни. Всички след това са функция на Паисий“. Тази позиция изрази председателят на партия НДСВ Станимир Илчев, който също беше в Пазарджик заедно с кандидати за народни представители от НДСВ от няколко съседни области.

Липсата на кадри въобще, още повече на обучени кадри са основният проблем на бизнеса. Другият ни проблем е непредвидимостта. Бизнес се прави и инвеститори се привличат с яснота, с предвидимост, а не със смяна на условията за работа по всяко време, подчерта председателят на Сдружението на предприемачите Иван Неделчев.

НДСВ може да предложи експерти, които ще помогнат за излизане от кризата. Това ще стане само със съвместни усилия и с прилагане на принципа „Мисли локално, действай глобално“, посочи д-р Тодор Тодоров. Той допълни, че от партията са изготвили анализ на основните проблеми в областта и имат капацитета да предложат решения. Трябва да се вземат предвид локалните проблеми и да се обмислят решенията им. Трябва да прилагаме глобални похвати, но към локалните си проблеми.

За това, че експертите в различни области не са чути от досегашните управляващи и че те не защитават интересите на страната ни говори Ясен Начев, кандидат за народен представител от Стара Загора. „До 2055 г емисиите на диоксит трябва да се намалят с 55% спрямо 1990 г. за всички европейски държави. Ние това сме го направили и сме шампиони, но никой не ги извежда тези данни. В България липсва Комисия за енергиен преход, която да изготви пътна карта на енергийния преход и декарбонизацията“, посочи Ясен Начев.

Критичен към управляващите страната ни през последните 10-15 години беше и Станимир Илчев: „Всички инвеститори заобиколиха България. Офисът за киберсигурност отиде в Румъния, Агенцията по лекарствата – в Словения, Майкрософт отиде в Румъния, Фолксваген за малко да отиде в Турция. Кое и кой дойде в България? Да, не може да се разчита само на инвеститори. Но инвестиции са нужни. А тук никой не се задържа“, каза Илчев. В края на срещата, говорейки за отговорността на всеки да гласува Илчев завърши със сентенция за политиката: Тя не е средство за превръщане на живота в рай, а е най-обикновено средство, което да предотврати превръщането на живота в ад.

По-рано през деня в пресцентъра на БТА бяха представени кандидатите за народни представители в листата на НДСВ. Водач е Тодор Станков Тодоров – доктор по икономика, на второ място е Жанета Христова Николова-Дединска – адвокат, трети е инженер Събо Цвятков Събев, на четвърто място е Григор Якофов Якофов – председател на спортен клуб в Пещера и бизнесмен, пети е Марио Александров Кърджев, а на 6-то място е адвокат Иван Петров Аврамов.

НДСВ участва в изборите на 2 април с бюлетина номер 10.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


ndsv2023a.jpg
ndsv2023.jpg


Loading...