machina_glasuvane_izb2022.jpg

Изборният ден в Област Пазарджик започна в спокойна обстановка. Всички помещения за гласуване бяха предадени от охраняващите ги полицейски служители на секционните избирателни комисии, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. В охраната са ангажирани над 700 служители на МВР.

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок), за да може гражданите да упражнят избирателните си права. Само през вчерашния ден са издадени общо 6 удостоверения за гласуване на граждани, а за периода от 28 март до днес са общо 25 броя.

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени хора, както и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.
Loading...