f_menigement.jpg

В Пазарджик официално беше даден стартът на проект за създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация. Toй ще се изпълнява от Сдружение „Асоциация Докосни дъгата“- България, женския футболен отбор на сръбския гранд „Цървена звезда“, румънската асоциация „Аксес Калараш“, футболния шампион на страната ни Лудогорец (Разград) и ФК “Хебър 1918” (Пазарджик). Партньор по проекта е и Община Пазарджик.

„За нас е важно като спортен град, че ще бъдем домакини, защото това е един иновативен проект. За първи път реализираме проект, който ще обучава млади хора за футболно управление, защото мениджмънтът на всяка дейност е важен, както е важно и да подготвяме хора, които правилно ще управляват тези процеси”. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов и допълни:

„За нас е изключителна чест ние отново да сме първи, да бъдем домакини на такъв тип проект - заподготовката на млади хора за футболен мениджмънт. Проектът ще ни позволи да направим и добри контакти  с чужди успешни футболни клубове и е чест с тези хора да направим нещо добро, смислено и полезно, което да е в помощ на развитието на футбола като цяло”.

За иновативността на проекта говори и Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата”. „С този проект целим да създадем Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация, като това е Фаза 1 и в края на тази година ще подадем документи за втората, заключителна фаза. Целта е да подобрим управлението в областта на спорта, на комуникацията, на мениджмънта, маркетинга и пиара във футболните клубове. Нашата по-голяма амбиция е да разширим колективните спортове, които са включени в Академията. Заложили сме в нашата програма да се насочим още към баскетбола и волейбола. Ще създадем учебник с добрите практики от българска, сръбска и румънска страна. За наша радост, към този проект се включва и шампионът на България „Лудогорец”, а водим и преговори с клубове от Кипър, Испания и Португалия”, заяви д-р Денислава Ангелова. Тя посочи, че приемат за кауза в управлението на футболните клубове да участват млади подготвени и обучени специалисти.

Удовлетворение и задоволство от работата до момента по проекта изказа и Сандра Стремчевич, председател на Женския футболен клуб на „Цървена звезда” и първата жена на Балканите вицепрезидент на Футболен съюз. „Радвам се, че успяхме да подготвим този проект и да го окомплектоване като целокупна комуникация и администрация, посочи Сандра Стремчевич.

Маркетинга и мениджмънта на спорта са много важни и понякога се случва точно заради пропуски в тях да губим ценни спортисти, каза Гици Виорел от румънската асоциация „Аксес Калараш”.

„Този проект, без съмнение, ще донесе успехи, още повече, че го правим с водещи клубове от страната и чужбина”, посочи Елизар Спасов, председател на УС на ФК „Хебър-1918”. Той подчерта, че „Пазарджик вече има добра спортна база и се нуждаем от млади хора, които да управляват спорта”.

След представянето на проекта участниците в него положиха подписи под споразумение за реализацията му.


f_menigement2.jpg


Loading...