frezko20230521b.jpg

Най-мащабното спортно събитие за деца и младежи – Фрезколиада, стартира със състезание по художествена гимнастика. То се проведе в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик и събра 200 малки грации в различни възрастови категории, като дори имаше екзотично присъствие на състезателки от Намибия. Домакини на надпреварата бяха клубовете „Диляна“ и „Диляна Прима“.

Лично председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и нашето златно момиче Ренета Камберова откри състезанието и награди част от призьорките.

Специален гост на турнира бе и двукратната европейска шампионка с ансамбъл девойки Цветейоана Пейчева от клуб „Диляна“, която бе посрещната с бурни аплодисменти в залата.

„Това е нашата цел в община Пазарджик - давайки шанс на тези деца да спортуват, един ден да се гордеем с тях! Цвети, благодарим ти и ти пожелавам още по-големи успехи. Поздравления и за клуб Диляна и треньорката на Цвети - Таня Бояджиева", каза Ренета Камберова и допълни: „Спортът е труд и дисциплина, но спортът изгражда характери и лидери. Благодаря и на вашите родители, че са до вас и ви помагат, за да растете здрави и последователни.“

А самата Цветейоана Пейчева изказа огромни благодарности към хората, които са помогнали и имат принос за успехите й до момента: "Благодаря на госпожа Таня Бояджиева, тя за мен е като втора майка и никога не ме е оставяла сама... Благодаря на моите треньорки в националния отбор, на българската федерация по художествена гимнастика и на всички, които са до мен – естествено на моето семейство.“

И тази година организаторите се бяха погрижили всяка участничка да получи стилен медал със специално послание: „С този медал ти напомняме, че ти можеш всичко.“ Бяха раздадени и специални индивидуални призове.

 

Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и Frezco Община Пазарджик и "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува".

 

ИНДИВИДУАЛНИ ПРИЗОВЕ:

1.Мис Турнир - Савелия Христова „Алегро” - Търговище

2.Мис Миньон – Александра Гарелова „Далия Старс” - Пещера

3.Най-чаровна състезателка - Виктория Вълкова „Диляна Прима”

4.Най-артистична състезателка - Лияна Богословова „Диляна Прима”

5.Най-переспективна състезателка - Летисия Пиронова „Диляна”

6.Най-технична състезателка - Калина Бакалова „Диляна Прима”

7.Приз-композиция- индивидуално – „Алегро” - Търговище

8.Приз-композиция- ансамбли - „Брилянт” - Пловдив

9.Приз-композиция- масов спорт - „Диляна” - Пазарджик

10.Най-многобройно участие - „Диляна” - Пазарджик„

 

 


frezko20230521a.jpg
frezko20230521.jpg


Loading...