mariya_barakova20230523.jpg

Изложба акварелни импресии „Песента на цветята” показва Мария Баракова в сградата на Историческия музей в Стрелча. Изложбата се открива днес и е включена в програмата на Трети фестивал на туризма и етеричните култури ( 2-3 юни 2023).

Мария Баракова показва 23 акварелни картини, вдъхновени от красотата на цветята. „Цветята са децата на ангелите. Степента на аромата е степента на еволюцията им. Красотата и благоуханието им култивират само добри мисли. Ароматът е одухотворена енергия, облечена в одеждите на цвете”, казва авторката на цветните импресии. Тя цитира и египетското божество Тот, според когото „цветята са същества на трепети , а вечността е създадена от фини трепети”.

За Мария Баракова „розата навън е красота, а вътре е благоухание. За да разбереш Розата, трябва да се вслушаш в тайнственото и мълчание и да вдишаш от ухаещата нейна тишина. Само в освободената от нея енергия разцъфтява уханието, а бодлите са застоя и сълзите. Това, което ухае в нея е Вселена вътре в нея Любов - Тайната на Живота.

Кокичето е смирение, минзухарът е търсач.”


Народната мъдрост казва, че говедото ще стъпче цветето, човекът ще го откъсне, пчелата вади нектарът и прави мед. Пчелите имат интимност с цветята на основата на любовта, пчелите пренасят любовта между цветята. Медът е път към Източникът. Всеки търси своя мед в себе си, медът се твори в мълчание и божествена тишина.
Да бъдем като пчелите, заедно и всеки със своята божествена мисия!

С това пожелание Ви каня да се потопите в акварелните ми импресии в изложба наречена "Песента на цветята”. Нека всеки открие своята”, казва Мария Баракова.
Loading...