police_proverka2023aa.jpg

Полицаите от участък „Изток” при РУ-Пазарджик разкриха и задържаха сериен извършител на кражби от жилища. Органите на реда са работили по три сигнала на жители на квартал „Изток” за кражби от техните жилища и избени помещения.

В рамките на трите посегателства за откраднати три велосипеда, 2 тротинетки, комплект въдици, няколко електрически строителни инструменти, скъп куфар. Щетите, нанесени на стопаните, са общо за около 3600 лева.

В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия служителите от участъка са заловили 36-годишен мъж от квартала. У него са открити част от откраднатите вещи. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а действията по документиране на престъпната му дейност продължават.

Полицаи от участъците в Батак и Ракитово също установиха и задържаха извършител на кражба – този път от каравана. Вчера в полицейския участък в Батак била депозирана жалба от 54-годишен жител на Костандово. Той информирал органите на реда, че от караваната му в района на летовището „Цигов чарк“ край язовир Батак била извършена кражба. Апаш задигнал куфар с рибарски принадлежности и въдица, няколко различни по вид соларни лампи, телевизор и яке. Действията по разследване били проведени от съвместен екип от служители при участъците в Ракитово и Батак. Така е задържан 52-годишен ракитовец, у когото са открити противозаконно отнетите вещи, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.
Loading...