det_plo20230601b.jpg

Празник с кораби, птешествие с пирати и русалка в търсене на съкровища направиха актьорите от ДКТ „Константин Величков” за децата, които днес бяха дошли на откриването на новата детска площадка в парк „Стадиона” в Пазарджик. Това е втората площадка в парка и тя е, така да се каже, „лятната площадка”, защото за разлика от първата, която е изградена на слънчево място и е подходяща за по-студените дни, втората е на шарена сянка, както отбелязаха бабите, дошли днес с внучетата си. На площадката има няколко пързалки, люлки, батути, а също и интересни математически игри. Всички съоръжения са върху мека основа.

Актьорите от пазарджишкия театър, които днес влязоха в ролята на пиратите Черната бенка и Червената брада заедно с Русалка участваха във всички детски игри и организираха състезания за децата, включиха и кмета като го титуловаха Капитан на капитаните. Тодор Попов поздрави децата и техните родители с празника 1 юни и им пожела щастливо детство, хубаво лято и много игри.

„Всичко това правим, за да се забавляват нашите деца. Тази част на парка ще я развиваме по този начин, ще има и площадка за спорт на открито, защото трябва да съживим и тази част от града ни и тя да стане интересна. Плануваме тук наблизо да има и голяма спортна зала за 3 хиляди души, така че тази част ще се превърне в район, в който децата да спортуват и да се забавляват. Спортът е важен за тяхното здраве, а трябва да има и места, където децата да изживяват едно красиво детство. Благодаря и за активната подкрепа на родителите, както и на родителите на родителите. За мен е истинско удоволствие днес да споделя празника с децата на нашия град!”. С тези думи кметът поздрави всички за 1 юни и помоли децата да аплодират родителите си и преподавателите си.  

Само преди дни Тодор Попов откри още една нова детска площадка – в с. Мало Конаре. През следващите дни предстои да бъдат открити нови детски съоръжения в три села от общината.

Det Plo20230601v


det_plo20230601fff.jpg
det_plo20230601e.jpg
det_plo20230601a.jpg
det_plo20230601d.jpg


Loading...