4udesia3_1.jpg

В края на творческия сезон ПТС „Чудесия“ взе участие в три последователни конкурса.

Съставът спечели голямата награда на 20-ия юбилеен Международен детски етнофестивал “Децата на Балканите – с духовност в Европа” в Хасковски минерални бани, който се проведе на 1 юни. Фестивалът бе организиран от КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов”. Наградите на победителите бяха връчени от вицепрезидента на КНСБ Даниела Алексиева, председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева и кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер.

                    Фестивалът събра близо 2000 деца и гости от България, Босна и Херцеговина, Молдова, Република Северна Македония, Сърбия и Черна гора. Той завърши с галаконцерт на номинираните изпълнители, като в него се включиха и участниците, отличили се по време на съпътстващия майсторски клас на Нели Андреева.

                    Два дни по-късно, се проведе четвъртото издание на Националния детско-юношески фолклорен танцов фестивал „С настроение под липите” в Стара Загора. Журито безапелационно отличи „Чудесия“ с първа награда за възрастова група до 14 години; Гран при и голямата награда на Кмета на Стара Загора за възрастова група над 14 години.

                    През уикенда се проведе Първи Frezco South Dance Championship Bulgaria, чийто домакин е град Пазарджик. В категория Български народни танци ПТС „Чудесия“ спечели първите места за всички възрастови групи Мини /до 8 години/; Деца /9-11 години/; Юноши /12-16 години/ и Младежи /над 16 години/. Съставът подели Гран при за Български народни танци с ПТС „Детство“.

 

 

 

                    Таня Димитрова отправи емоционално обръщение към възпитаниците си, техните родители, обществеността и горещо благодари на кмета на Пазарджик г-н Тодор Попов, директора на Младежки дом Инна Церовска и целия екип, както и на всички, които са допринесли с партньорството си за успехите и развитието на ПТС „Чудесия“.

„Скъпи деца, изминахме дълъг творчески сезон, осеян с много награди и постижения! Благодарение на вас и вашите родители се осъществиха страхотни инициативи, мероприятия и конкурси!

Скъпи родители, поднасям за пореден път благодарност към вас, за подкрепата, разбирането и съпричастността!

Без вас върхът “ЧУДЕСИЯ” нямаше да бъде връх!!!

Нашите деца заслужават да бъдат на върха! Усилията и всеотдайния им труд ги водят до победите! Цяла България ги обича и им се възхищава, за публиката е чест да ги гледа и да им се наслаждава!

И ние с Димитър Димитров и Иван Илиев - бате Ванчо се чувстваме благословени именно с тези деца!

Не победите, а обичта е първото, което ни свързва и ни води напред. А успехите са еманация на силата и спойката по между ни. Вярата, че правим добрини, че правим красиви дела и най- вече, че работим за нашия роден Пазарджик!

Нека за Пазарджик и за Младежкия  дом се говори, че са мястото, където се раждат талантливи и успешни хора!“

 


4udesia3_2.jpg
4udesia3_3.jpg


Loading...