mladi_dobrovoltsi_vg2023.jpg

Младите доброволци от Велинград се представиха отлично в националното състезание за младежки доброволни отряди, което се проведе вчера на стадион „Осогово” в Кюстендил. Събитието бе организирано от Община Кюстендил, ГДПБЗН–МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България.

Състезанието се провежда за втори път, а в него вземат участие доброволци навършили 16, но ненавършили 18 години.

Отборът на младежите от Велинград, воден от старши инспектор Иван Гьошев-началник на противопожарния участък в Ракитово, зае второ място в оспорвана надпревара с още седем формирования от общините в Казанлък, Кюстендил, Опан, Хисаря, Завет и Тополовград.

Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини:  "Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума"., "Построяване на смесена водопроводна шлангова линия"  и  "Щафета – построяване на дига".

Гости на откриването бяха заместник-директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков, зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов.

Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.


mladi_dobrovoltsi_vg2023a.jpg


Loading...