frezkoIMG_912a8.jpg

Изключителен интерес предизвика турнирът по джудо, който бе част от Вторите Фрезколиада игри. Надпреварата се проведе в спортна зала „Васил Левски“ с участието на над 350 състезатели от 32 клуба. Най-малките участници бяха до 8 години, а най-големите - до 15 години.

Домакин на турнира бе клуб „Кодокан“, а лично председателят на федерацията по джудо Румен Стоилов присъства на откриването по покана на олимпийския медалист Георги Георгиев, който е и директор на Спортното училище в Пазарджик. „Нашият спорт изисква уважение към треньорите, към родителите, към съдиите и към всички ръководители, които се грижат за вас. Благодаря на фирма Лакрима, на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, на една прекрасна спортистка, която в момента ръководи целия спорт – Ренета Камберова“, каза Румен Стоилов.

Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова откри турнира, като пожела на всички състезатели много успехи, винаги да си поставят високи цели и да бъдат дисциплинирани, слушайки съветите на треньорите си и родителите си.

Както е по традиция във Фрезколиада, абсолютно всички участници в състезанието получиха медали, а призьорите на първо, второ и трето място, заслужиха своите златни, сребърни и бронзови отличия. Организаторите бяха осигурили и индивидуални награди за най-добрите.

През целия ден на няколко татамита се получиха изключително оспорвани битки, като особено завладяващи бяха двубоите между най-малките участници. Някои от загубите показаха истинската емоция на децата, които не сдържаха сълзите си, но треньорите ги окуражаваха с думите, че спортът е и победи, но и загуби...

Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и Frezco, Община Пазарджик и Младежки спортен клуб Пазарджик спортува.

 

 


frezkoIMG_9128.jpg
frezkoIMG_a9323.jpg
frezkoIMG_912aa8.jpg


Loading...