lineika.jpg

За пострадала пешеходка и мотоциклетист при пътни инциденти през изминалото денонощие съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Първият инцидент е станал вчера сутринта на улица в центъра на Пазарджик. 44-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ от пазарджишкото село Синитово при маневра за ляв завой се е блъснал странично в преминаващ мотоциклет „Хонда“, управляван от 62-годишен пазарджиклия. Мотористът загубил контрол над возилото си и се ударил в намиращо се наблизо дърво. Той е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ-Пазарджик с фрактури и наранявания в областта на гръдния кош и главата. Причините довели до инцидента са в процес на изясняване, уточняват още от ОДМВР-Пазарджик.

Втората катастрофа е регистрирана около 14.15 ч. на кръстовище във Велинград. Водач на лек автомобил „Хонда“, живеещ във Велинград е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 76-годишна жена от курорта. Пострадалата е транспортирана от линейка на „Спешна помощ“ и  настанена в областната болница в Пазарджик с фрактура на крака.

И при двата случая водачите, участвали в инцидентите, са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите им са отрицателни. Образувани са досъдебни производства.

СНИМКА: АРХИВ ПАМЕДИЯ
Loading...