voley_roz_pen4ev.jpg

Розалин Пенчев се завръща в България и ще подсили редиците на "Хебър", съобщиха от клуба.


Посрещачът е един от най-разпознаваемите български волейболисти в последното десетилетие и дългогодишен национален състезател на България.

Пенчев, който е на 29 години , идва в Пазарджик, след като спечели бронзовите медали в индонезийската Пролига. Преди това играе в Дубай, във френския "Поатие", катарския "Ал Араби" (Доха), с който печели също бронзови медали в първенството и игра финал за Купата на Емира. Играл е и за клубове в Аржентина, Бразилия, Русия, Полша, Италия и Турция. До 2019 г. е национален състезал на България.

Пред онлайн изданието Sportal Розалин Пенчев заявява, че няма амбиции за завръщане отново в националния отбор, а фокусът изцяло е съсредоточен в клубната му кариера.

“За трансфера мога да кажа, че съм радостен. Първо, защото се прибирам в България и най-важното, че ще съм близко до вкъщи. Второ, защото попадам в клуб, който си поставя високи цели и иска да се бори за трофеи. Условията ги знаят повечето хора, които са запознати с волейбола в България. Няма какво да ги коментираме. Най-важното е, че всяка година се опитват да надграждат и да се развиват в Пазарджик”, споделя специално за Sportal.bg. новото поълнение на "Хебър".

 

 

 
Loading...