trendafil_velichkov.jpg

Действащият в момента областен управител на Пазарджик Трендафил Величков обяви на пресконференция, че ще се кандидатира за кмет на община Пазарджик.
"Пазарджик е моя кауза и аз смятам, че няма как да оставя моите съграждани без избор", мотивира решението си Величков. Той ще разчита на подкрепата и общата работа със съгражданите, за да направят заедно Пазарджик по-добър.
Величков даде още аргументи за кандидатурата си:


"Дълги години съм в политиката, имам претенцията да разбирам от местна власт и местно самоуправление и знам, че един следващ мандат на Тодор Попов няма да донесе нищо по-добро на нашите съграждани. Моето разбиране за политика и добро управление предполагат на първо място да има стабилни морални устои. Ако някой кмет си мисли, че е феодал, това означава, че всички ние сме крепостни селяни. Това руши устоите на обществото и на политиката. За да бъде успешно едно управление, то трябва да има стабилен обществен договор, чийто израз е общинският бюджет, заяви още Трендафил Величков. По думите му общинските финанси в Пазарджик не се управляват добре, няма ясни приоритети, прозрачност и предвидимост."

Назначеният от последните две служебни правителства областен управител счита , че след като два пъти подава оставка като областен управител и появили се множество въпроси в обществото, политическата му култура го е задължила да отговори на тях.
Той обясни, че"министър- председателят е уведомен коректно за решението да се кандидатира за кмет на Пазарджик и докато правителството не назначи заместник, ще продължи да изпълнява функциите си на областен управител.

"Моят политически генезис е ляв, но в годините съм доказал, че когато има кауза, работя достатъчно добре с хора от целия политически спектър", формулира политическите си координати Величков и подчерта, че че от 2017 година не членува в партия, така че кандидатурата му ще бъде надпартийна, а формата, с която официално ще участва в местните избори, предстои да бъде уточнена.

 

 

 

 
Loading...