spas_krainin2.jpg

    Журналистът от БНР Спас Крайнин и съпругата му актрисата Мартина Кръстева-Крайнина дариха на библиотеката към народно читалище „Отец Паисий – 1890г.“ село Лесичово над 30 книги от личната си библиотека – художествени, публицистични и научни.

   Ценното е, че голяма част от тези книги са с автографи, сподели Спас Крайни. Сред дареното се открояват имената на: проф. Лилия Райчева, създателят на предаването „Минута е много“ на БНТ; журналистите Кеворк Кеворкян, Даниел Ненчев, Петър Волгин; писателят Николай Табаков, носител на литературната награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“; младата поетеса Теа Монева, писателката Ана Боянова и др. 
Семейство Крайнини дариха също специализирана научна литература в областта на психологията и историята: „Българските преходи 1939 – 2010“ на проф. Искра Баева и проф. Евгения Калинова; „Луканов за кризата“ от Андрей Луканов; „Престъпният човек“ от Чезаре Ломброзо и „Психология“ от Красимир Марков.

   За почитателите на чуждестранната литература: „Малки тайни“ от сръбския писател Горан Маркович, „В черупката“ от британския писател и автор на филмови сценарии, носител на наградата „Букър“ и смятан за един от най-ярките британски белетристи на своето поколение Иън Макюън; „Проницателят“ от американския писател Андри Андрюс, превърнал се в един от най-влиятелните хора в Америка; „Малкият принц“Антоан дьо Сент – Екзюпери и „Цветът на магията“ от Тери Пратчет.

 

Снимка: БНР
Loading...