petar_kulenski2023_kandidat.jpg

Народният представител от „Продължаваме Промяната“ Петър Куленски официално е кандидат за кмет на Пазарджик. Номинацията е направена от местната структура на Продължаваме Промяната и е била подкрепена с единодушие от всички присъстващи на проведеното Общо събрание на организацията, става ясно от прессъобщение на структурата.

Предстои кандидатурата на Куленски да бъде одобрена от централните органи на Продължаваме Промяната, а паралелно с това ще започнат разговорите на формацията за широко обединение и подкрепа от партии, коалиции, местни формации и организации.
Петър Куленски е на 37 години, роден и израснал в гр. Пазарджик. Възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“, като след това завършва Право в Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Притежава и магистърска степен по „Публични финанси“. От повече от 12 години е практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Обича волейбола, запален любител-риболовец. Играе за волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Семеен, с едно дете. Народен представител в 47-то НС, 48-то и 49-то НС, избран от 13-ти МИР Пазарджик. Бил е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“, както и член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.
Loading...