sport20230720a.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов за пореден път отличи спортистите с високи постижения. Срещата им беше извънредна, заради големия брой високи постижения и медали, които спечелиха спортистите на пазарджишките клубове.

„За последния месец имаме 13 медала и много шампионски титли. Това е атестат за политиката, която провеждаме, както и за вашите лични качества и за вашите усилия да постигате високи резултати. Казал съм го и ще го повторя – нито един резултат не е случаен. Случайно може само да се спънеш и да паднеш! Всичко друго е плод на усилия, тренировки, амбиция! Така че ние ще продължим да подпомагаме тези модели на поведение, където изкристализира висок резултат. Всеки трябва да се стреми да бъде шампион и да дава всичко от себе си,  за да бъде успешен човек! Много се гордеем с това, което постигате. Трудно е да постигнеш успех, още по-трудно е да се задържиш на върха, както го направиха сестри Стоеви, например. Вие сте доказателство за това, че ние сме били прави – имам предвид ние като община, вашите родители, вашите треньори, всички хора, които са ви подкрепяли“. Това каза Тодор Попов преди да връчи поредните отличия на спортистите с успехи и медали.

Сега е хубаво да се пъчим, но нека се върнем 10 години назад. Когато си говорехме как ще оправим базите, как ще имаме шампиони, никой не вярваше, сега ни дават за пример и ние вървим към по-добро. Затова съм щастлив, защото сме повярвали един на друг, защото първо някой трябва да повярва в нещо, а след това да го осъществиш. Да повярваш в екипите, които сме направили, в треньорите, в себе си!“. Това каза още кметът преди да започне церемонията по награждаване на отличените спортисти.

Днешната среща е извънредна, защото днес ние награждаваме състезатели, които са световни и европейски шампиони в няколко вида спорт, а това което ги обединява е, че те са от Пазарджик или тренират в нашите клубове и с нашите треньори. Изключително много се гордеем с това, което сте направили и се надяваме тези успехи от най-големите форуми да зачестяват!“ Това заяви председателят на Сдружение „Пазарджик спортува!“ Ренета Камберова.

 

Отличените спортисти:

НАГРАДЕНИТЕ

Цветейоана Пейчева, художествена гимнастика – световна шампионка за девойки в многобоя на ансамбъл и световен шампион в отборното класиране в Румъния. Носител на 2 сребърни медала на финалите на ансамбъла на въже и топка. Цвети е двукратнаевропейска шампионка на европейското първенство с ансамбъл в Азербайджан.

Кристина Илиева, старши треньор на ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, родом от Пазарджик.
Габриела и Стефани Стоеви, бадминтон, Бадминтон скуош клуб „Пазарджик” – шампионки от Европейските игри в Краков, Полша.

Александър Сърнов, плуване, СК „Шампион-2”– златен медал от Европейските игри за деца с ментални проблеми в Краков, Полша – на 50 м свободен стил.

Михаил Чакъров, триатъл, СК „Шампион-2” – 2 сребърни и 1 бронзов от Европейското Laser Run в Германия – мъжка щафета и щафета микс.

Стилиян Грахов, триатъл, СК „Шампион-2” – 2 сребърни медала от Европейското Lazer Run в Германия – мъжка щафета.

Михаил Чакъров, бягане и стрелба, СК „Шампион-2” – 2 сребърни и 1 бронзов от Европейското Lazer Run в Германия – мъжка щафета и щафета микс.

Томас Григоров, биатъл, СК „Шампион-2” – сребърен медалист до 17 години от Европейското Laser Run в Германия – мъжка щафета.

Сара-Мари Рамадани, триатъл, СК „Шампион-2” – бронзова медалистка от Европейското Laser Run в Германия – щафета микс.

Емил Грозданов, триатъл, СК „Шампион-2” – бронзов медалистк от Европейското първенство по модерен петобой до 19 години в Латвия – щафета микс.

Емил Вълчев, джудо, СК „Кодокан-2008” – сребърен медал от Европейското първенство по джудо в Загреб, кадети, кат. до 81 кг. Подобно постижение не е имало от 9 години.


sportDSC_7989.jpg
sport20230720.jpg


Loading...