judo_olimpiada1.jpg

Трима състезатели на СК “Кодокан“ представят страната ни Европейския младежки олимпийски фестивал. Това са Емил Вълчев (кат. 81кг) - европейски вицешампион за кадети, Георги Дамянов (кат. 60 кг) и Димитър Куртаков (кат. +90 кг). И тримата са ученици в Спортното училище в Пазарджик.

Джудистите ни ще се състезават най-напред в индивидуалната надпревара, като първи на татамито ще излезе Георги Дамянов – на 26 юли. Веднага на следващия ден – 27 юли, в надпреварата за медали се включва и Емил Вълчев, за когото тази година е особено успешна, след като успя да завоюва вицешампионската титла на Европейското първенство за кадети в Португалия преди месец. На 28 юли са срещите на Димитър Куртаков.

            Освен тримата състезатели на „Кодокан“ в отбора по джудо са и три девойки - София Рангелова (48 кг), Емилия Апостолова (63 кг) и Надие Жаафар (над 63 кг). На 29 юли шестимата представители на България ще се състезават за отборната титла.

            Младите джудисти са водени от треньорите Ганчо Дойков и Виден Василев.

            Младежката олимпиада тази година се провежда от 23 до 27 юли в Марибор, Словения.  Във фестивала участват близо 3600 спортисти от 50 държави. Всички те ще се борят за медали в общо в 21 спорта.

            Европейският младежки олимпийски фестивал се провежда под егидата на Международния олимпийски комитет и е едно от най-важните събития за младите спортисти, които искат да придобият международен опит. “Малката олимпиада“, както наричат фестивала, следва схемата на олимпийските игри - има церемонии по откриване и закриване, олимпийският огън гори по време на целия фестивал, националните химни се изпълняват в чест на победителите, вдигат се знамената на страните на медалистите.

            На предишното издание на фестивала „Кодокан“ и Спортното училище отново имаха свои представители - Мариян Палев, Христо Вълков и Радина Сербезова.

            Участието на „малката олимпиада“ е изключително постижение за състезателите на „Кодокан“ и гордост за Спортното училище в Пазарджик.

Да им пожелаем успех!

  


judo_olimpiada3.jpg
judo_olimpiada2.jpg


Loading...