kola_razbito_staklo.jpg

Петима извършители на вандалски прояви са установени от полицаите в областта за времето от петък до днес. Двама от тях са 12 и 14 години.


През миналата седмица в РУ-Септември бил получен сигнал от собственичката на лек автомобил „Ауди“. Неизвестен счупил предното панорамно стъкло на возилото, което било паркирано пред къщата и в Септември. В резултат на предприетите действия органите на реда скоро установили, че автори на посегателството са две деца – на 12 и 14 години от същия град. С тях е проведена беседа от служители на управлението, инспектор „Детска педагогическа стая“ и в присъствието на родителите им.

Отново миналата седмица 45-годишен жител на пазарджишкото село Гелеменово се оплакал за това, че вандал е срязал винилов брезент на сергията му за продажба на плодове и зеленчуци. Служители на сектор „Криминална полиция“ от РУ-Пазарджик и полицейските инспектори, обслужващи района, предприели действия по разследване. Така било установено, че извършителят е 56-годишен съселянин на пострадалия. Според първоначалните данни нанесените щети от деянието се оценяват на около 900 лева.

Вчера сутринта на улица в Пазарджик апаши счупили четири от стъклата и левия фар на паркирано „БМВ“. Негов ползвател е 39-годишна жена от пазарджишкото село Драгор. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Задържани са 23-годишен септемвриец и 20-годишен жител на село Карабунар.

По първите два случая са образувани преписки, а по третия бързо производство.

   

 

 
Loading...