kanabis_4uval23.jpg

Седeм мъже и една жена са задържани от служители на полицейските управления в областта заради притежание или отглеждане на наркотици, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.


Проверките са част от специализирана полицейска операция, която се е провела в петък. Тя е свързана с противодействие на производството, разпространението и притежаването на наркотични вещества.

Криминалисти от РУ-Панагюрище извършили претърсване в жилищата на 44-годишен и 38-годишна от Панагюрище и млад мъж на 21 години от Стрелча. Там органите на реда открили общо около 73 грама суха зелена листна маса, която се оказала канабис.

Екипи на РУ-Пещера проверили къщата на 32 годишен от родопския град. Там били открити 44 стъклени шишенца с около 240 милиграма метадон, една електронна везна, два газ-сигнални пистолета и пълнител с 12 патрона за тях.

Колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик осъществили проверки на два адреса в областния град. Така било установено, че 22-годишен от Пазарджик и негов 40-годишен съгражданин съхраняват около 2.2 грама амфетамин.

Служители от полицейския участък в Белово открили в жилището на 29-годишен беловец неголямо количество марихуана.

Полицаи от РУ-Велинград намерили в двора на 60-годишен велинградчанин две растения с марихуана, всяко с височина от около 1.5 метра. Дрогата е предадена доброволно от притежателя и.


И осмината са задържани в арестите на районните управления в региона, спрямо тях се водят досъдебни производства.

 

 

 

 
Loading...