vazrazdane_20230830_150422.jpg

Народният представител в 48-то Народно събрание от ПП "Възраждане" Десислава Георгиева ще бъде кандидат за кмет на община Пазарджик от политическата формация на предстоящите местни избори. Това бе обявено днес в пресклуба на БТА в Пазарджик.

 Депутатът Стоян Таслаков определи Десислава Георгиева като "жена с мъжки характер и немска дисциплина". Георгиева е отраснала в Германия, в България завършва средно и висше образование, занимава се в сферата на финансовите консултации. Знае три езика: английски, френски и немски, работила е в Швейцария и Великобритания.

 Десислава Стоянова посочи като важни приоритет в управлението на Пазарджик подобряване на градския и междуградски транспорт и оптимизиране на съществуващите начини за разделно събиране на отпадъци.

„Основна цел, която си поставяме от Възраждане е да върнем управлението на града в ръцете на хората, за всяко едно нещо ще се допитваме до хората и ще свикваме референдум, защото това е правилният начин“, посочи Стоянова

 На пресконференцията бе представен и кандидатът за кмет на община Брацигово- Атанас Атанасов. Той посочи като акценти в предизборната си програма подобряване на пътната инфраструктура в родопската община, развитие на туризма и контрол върху работата по европейски проекти.

Атанас Атанасов е завършил Строителния техникум в Брацигово, а след това Българска филология, след което се е занимавал в сферата на образованието и последствие на мениджърски позиции в брациговски компании.

„Амбицията ни е във всички общини, в които имаме самостоятелни кандидатури, да бъдем на балотаж след първия тур на местните избори“, каза Стоян Таслаков. Той добави, че парламентарната група на "Възраждане" ще подкрепя всички законови инициативи на своите представители в местната власт.

На пресконференцията днес присъстваха и кандидати за кметове на съседни общини, които Стоян Таслаков обяви на пресконференцията в събота, но кандидатите тогава отсъстваха поради неотложни ангажименти. За тези кандидатури на "Възраждане" четете тук.


desislava_stoyanova20230830_150220.jpg


Loading...