ariete180923_1.jpg

"Ариете логистикс" официално откри поредната си логистична база в Пазарджик. Тя е в Промишлената зона на града на площ от 32 000 кв. м., върху които са изградени 29 000 кв. м. производствена и складова част и 2 000 кв. м. административни сгради. Изпълнител е "Томов трейд". Ще бъдат открити близо 700 работни места.
На покривите ще бъдат инсталирани фотоволтаични ситеми, които ще подпомагат бизнеса на фирмата. Строителството ще продължи поетапно до 2025 година, като инвестициите ще са около 50 млн. лева. Двете основмни бази ще бъдат свързани и така ще се превърнат в един от най-големите логистични комплекси.


Кметът Тодор Попов припомни, че мястото, на което е изградена базата, допреди година беше занемарено и обрасло в бурени и храсти.
"С гордост днес откриваме първия етап от проекта на нашите приятели от "Ариете логистикс". Защото само в рамките на тази година ние откриваме повече от 1500 работни места, а за този мандат са пак 4000. Т.е. 4000 души са намерили или ще намерят работа в нашия град и то с добавена стойност, тъй като тези инвестиции са свързани с такъв тип дейности, които изискват квалификация.
Така че най-много преки ползи от всичките тези инвестиции, които се правят, са за работещите. Защото и другите се принуждават да вдигат възнагражденията. И именно това ще бъде нашата политика през следващите години", сподели Тодор Попов. Той отбеляза, че с тази нови база логистичният комплекс на "Ариете" се превръща в най-големия на Балканите, а фирмата вече е един от най-големите инвеститори в Пазарджик.

"Само за една година са инвестирани над 20 млн. лева. И през тази една година строителството е правено от местни фирми, местни хора, всички материали - бетони, асфалти, железа, са взимани от местни производители.
Освен всичко друго, с всяка инвестиция се увеличава и местният бюджет, защото те започват да плащат местните данъци и такси.
Това е рецептата - когато Общината създава добри условия, когато се намерят добри и отговорни партньори, когато те виждат в лицето на Общината един сигурен и стабилен партньор, от когото не могат да очакват неприятни изненади, нещата се случват. И в Пазарджик винаги са се случвали и ще продължат да се случват. Защото ние сме такива: професионално подготвени, отговорни, обичащи града си и желаещи неговото успешно развитие и занапред", обобщи Тодор Попов и добави, че през следващата година в Пазарджик ще започне реализацията на нови два големи инвестиционни проекта.

Областният управител Валентина Кайтазова поздрави инвеститорите от "Ариете логистикс" за това, че са избрали Пазарджик, подчертавайки, че това е поредния успешно реализиран проект от техния високотехнологичен и модерен комплекс.
"Без подкрепата на Общината този проект нямаше да бъде реализиран. Разбира се заслугата е и на "Томов трейд", които се настаниха трайно в Пазарджик и ние сме доволни от всичко, което правят за всички нас. Това е един модерен комплекс, който ще изисква висококвалифицирани кадри," отбеляза Кайтазова и препоръча на инвеститорите от "Ариете логистикс" да влязат в контакт с образователните институции в Пазарджик и договорят едни добри условия за дуално обучение, което да подготви кадри за високотехнологичното им производство.

"Ариете логистикс" е българска фирма, част от международната "Ариете груп" и вече почти 10 години работи успешно на българския и международните пазари.


ariete180923_2.jpg
ariete180923_4.jpg
ariete180923_3.jpg


Loading...