prok_stoyan_pavlov2023.jpg

На кратък брифинг пред ОДМВР-Пазарджик преди минути бяха представени подробности за жестоката трагедия в Черногорово, където 71-годишен мъж застреля съпругата си и дъщеря си и след това се самоуби.

Ръководителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Албена Кузманова съобщи, че  под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик се води разследване по чл.116, ал.1, т.4 от НК. На този етап може да бъде съобщено, че е извършено убийство от 71-годишен мъж от Черногорово на съпругата му, 71 годишна жена, и на дъщеря му - 45 годишна, след което същият се е прострелял.

Разследващият прокурор Стоян Павлов уточни, че сигнал на тел. 112 е подаден тази сутрин около 9:30 часа. Пристигналите на място полицаи са намерили в двора на къщата  труповете на трима души – две жени и мъж. Бил е отцепен районът на произшествието, пристигнала е оперативната дежурна следствена група за извършване на оглед. И трите лица били мъртви при пристигането на полицаите. Причината за смъртта са огнестрелни наранявания – по две в телата на жените и едно в слепоочието на мъжа. Това ни дава основание да предположим, че се касае за т.нар. разширено самоубийство – бащата е прострелял съпругата и дъщеря си и се е самоубил, заяви прокурор Павлов.

Все още не съобщават вида на огнестрелното оръжие, с което е извършено престъплението. На този етап се предполага, че се касае за семеен битов скандал. Дъщерята е работила и живеела в чужбина, върнала се е може би на почивка, допълни още прокурорът.

Стрелецът, известен с прякора Хищника, е бил ловец и е имал разрешения за късо нарезно оръжие - пистолет и за две ловни пушки. Не е криминално проявен, потвърди директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Даниел Луков.


prok_albena_kuzmanova2023.jpg


Loading...