evr_nosht_na_uchenite1.jpg

Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев“ ще бъде домакин на Европейската нощ на учените- SEARCH 2023. Събитието ще се проведе в петък, 29 септември от 17:00  до 19:30 ч. във фоайето на втория етаж в библиотеката.

Европейската нощ на учените е инициатива, която включва над 300 града в Европа и по света. В България, проектът SEARCH събира участници от цялата страна, финансиран от Европейския съюз. Организаторите вярват, че науката трябва да бъде достъпна и вдъхновяваща за всички, особено за подрастващите, като ги насърчава да разгледат възможностите за кариера в областта на научните изследвания.

Тази година посетителите на различните локации в страната ще имат възможност да се включат в десетки презентации, демонстрации, лекции и срещи със стотици учени от цялата страна. Те ще разкажат за новостите в света на техните изследователски области и ще обяснят ролята на науката в ежедневието и важността й за опазването на околната среда.

В Пазарджик в програмата ще участват д-р Теодора Димитрова, която е действащ учител по география и биология и докторант в Софийския университет, катедра „Социално-икономическа география“ и част от екипа на Географ БГ. Наско Стаменов - един от най-успешните демонстратори на наука в България, любим учител по химия и един от преподавателите, които подготвят олимпийския отбор по природните науки, както и Никола Каравасилев - учител по физика и астрономия. Повече от 10 години Никола е ръководител на няколко ученически отбора, които представят България в различни международни състезания по физика, астрономия и природни науки.

Нощта ще се проведе на живо и онлайн, като програмата ще се излъчва в социалните мрежи на проекта – https://www.facebook.com/ResearchersBG и в канала ни в YouTube – Европейска нощ на учените – SEARCH, както и в профилите в социалните мрежи на всички партньори в инициативата.

Онлайн ще можете да гледате интересни демонстрации и експерименти в различни научни области, викторини, лекции, дискусии, изложения, научно кино, представяне на изследователски разработки, конкурси за рисунка, снимка, презентация, видеоклип и есе, научни кафенета.

Пътеводител в програма на Европейската нощ на учените – SEARCH 2023 можете да намерите на уебстраницата ТУК и в социалните мрежи (Facebook и Instagram) и в онлайн медии, обещават организаторите.

 
Loading...