chovekol20231002.jpg

Участниците в Арт работилница „Човеколюбие“ усвоиха процеса на рециклиране на хартия и изработване на листа хартия от рециклиран материал. Демонстрация направи управителят на Областен информационен център – Пазарджик – Радослав Пешалов, съмишленик на Сдружение „Човеколюбие”.

Той показа на участниците как да рециклират хартия за арт нужди в домашни условия. Представен беше цикълът на изработване на художествена хартия. Предварително беше събрана използвана хартия, която беше раздробена и поставена във вода. След като беше разтворена с помощта на блендер, беше определена текстурата и вида, добавени бяха апликации и се премина към процеса на изработване с рамка със сито върху матрица. Новата хартия беше изсушена, след което може да се използва за рисуване, писане, изработване на сувенири, картички и др.

Идеята за ръчно изработване на хартия се реализира по проект „Демонстрационен проект за рециклиране на хартия в домашни условия”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”, съобщиха от „Човеколюбие“.
Loading...