20231001_DSC_0168.jpg

Дарението на ротарианци е в изпълнение на кауза „Майчино  и детско здраве“

 

 

Две медицински електрически легла   получи  като   дарение  Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.  Дарителите   са  ротарианци от  Пазарджик и   Германия. 

В дарението с приветствие “Добре дошъл, нов живот“   се включват  Ротари клуб- Пазарджик и Ротаракт Пазарджик-Бесапара,както и немските ротари клубове  RC Hameln  , RC Bad Pyrmont  и   RC Witten-Hohenstein.  Общата  стойност на дарените  легла е 6368 лв.

 „Правим това дарение за жените, които раждат в Родилното отделение на областната болница.  Искаме  те да се чувстват удобно,  когато раждат и да посрещат с усмивка своите деца“, заяви президентът на Ротари клуб-Пазарджик  Петя  Стоянова. Тя пожела  в родилна зала на АГО да се раждат все повече здрави бебета  и обясни, че проектът  се реализира   под мотото на  Ротари Интърнешънъл  2023-2024. и  в изпълнение на кауза „Майчино  и детско здраве“

Родилното легло се използва от майките преди, по време на раждането и след него. Леглата са  оборудвани  с адекватни аксесоари и  предлагат  на родилките  възможността  да постигнат оптималното си положение за раждане, обясни началникът на  АГ отделението д-р Анна  Геворгян. Тя изказа огромната си благодарност към дарителите и им връчи  благодарствено писмо от ръководството на болницата. С него изпълнителният директор д-р Красимир Темнилов  благодари за поредното  дарение  на   ротари клубовете от Пазарджик и Германия.

„Благодарим за този благороден жест на добрина и съпричастност.Благодарим Ви, че правите света по-добър.Продължавайте да бъдете пример за всички с добрите си дела. Бъдете здрави и благословени !“, пише в благодарственото писмо.

 

 


20231001_DSC_0182.jpg
20231001_DSC_0201.jpg
20231001_DSC_0199.jpg
20231001_DSC_0155.jpg


Loading...