ivan_papazov2023_11.jpg

 „Нашето желание е спортът в Пазарджик да постига нови успехи, а нашите спортисти да бъдат сред лидерите“

 

Иван Папазов, който се включи в предизборната кампания като кандидат за кмет, а на втория тур подкрепи Петър Куленски, изпрати до ПАмедия свое изявление, направено пред gong.bg във връзка със зачестилите спекулации относно бъдещето на спорта в Пазарджик и ситуацията около треньора на футболния клуб. Публикуваме го дословно:

 

В последните дни започна да се спекулира, че с футбола и волейбола в Пазарджик е свършено. Като част от общинския съвет аз ще се боря за развитието на всеки един вид спорт в града. Знаете колко силна е моята връзка със спорта. Аз съм бивш футболист, бях и президент на футболния Хебър. Спомняте си и откъде започна завръщането на отбора в елита. Погледнете колко хора ходеха на футболните срещи на Хебър, докато отбора беше във Втора лига. Моето желание е да надграждаме и хората да подкрепят отбора на Пазарджик. Искам хората да се вълнуват когато играе Хебър, а не когато в града гостуват някои от водещите отбори.

 

Няма как да подминем и темата за Любослав Пенев. Това е един от най-добрите треньори. За всеки клуб е чест и привилегия да има за треньор човек с визитката на Любослав Пенев. Истината е, че новото ръководство иска да задържи сегашния треньор на Хебър, защото вярваме, че с неговия потенциал можем да постигнем още по-големи резултати и да превърнем Хебър в един от отборите в ТОП 6. Тепърва предстоят разговори с него, но вие ще сте първите, които ще разберат след като те отминат.

 

Не знам кой би повярвал, че г-н Петър Куленски ще ощети този вид дейности, при положение че той е бивш волейболист. Вярвам, че той има същото виждане като моето и новият екип не само няма да пренебрегне спорта, но и ще положи всички усилия той да се развива с усилени темпове.

 

Волейболният отбор на Пазарджик загуби титлата на България и въпреки звездната си селекция няма да играе в най-престижния европейски клубен турнир. С тези състезатели “тигрите” трябва да бъдат сред най-добрите европейски клубове. Всички знаете какво представляват Теодор Салпаров, Виктор Йосифов, Розалин Пенчев. Добавете към тях и световно известните Якопо Масари, Джулио Саби и Микеле Баранович. Това е отбор, който трябва да се бори да бъде сред най-добрите 8 в Европа. Но този отбор преди няколко дни загуби Суперкупата на България.

 

Ще отнеме време да бъде направен пълен мониторинг на всички проблеми, които са се натрупали през годините в спорта. Ние ще вложим целия си потенциал и енергия градът да се развие във всяка една област и спортът няма да бъде изключение. Нашето желание е спортът в Пазарджик да постига нови успехи, а нашите спортисти да бъдат сред лидерите не само в България, но и в цяла Европа.
Loading...